''Ahlaka dair bildiğim ne varsa futboldan öğrendim.Çünkü top hiçbir zaman beklediğim köşeden gelmedi.''

Albert CAMUS

22 Temmuz 2008 Salı

Mahalle Maçı


Bir Varol Uzlu filmi..

Çok fazla tanımam ama güzel bir çalışma yaptığına eminim..
5'de haftayım 10'da biter cümlesini duymayanımız yoktur. Bu sözün kaynağını konu alan belgeselde müzikler Volkan Konak'dan gelmiş. Ayrıca 38 dakikalık bu belgeselde Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak başda olmak üzere Volkan Canalioğlu, Ahmet Suat Özyazıcı, Özkan Sümer, Alikemal Denizci gibi Türk futbolunun efsane isimlerinin hatıralarınada yer verilmiş..

12 Temmuz 2008 Cumartesi

Ferrari'de Neler Oluyor?


İspanyanın en büyük bankası Santander'in Ferrari ile 2009 sonrası sponsorluk antlaşması yaptığı söyleniyor formula1 çevrelerinde.. halen Mc Laren'in sponsoru durumunda.. Aslına bakarsanız Alonso'nun Mc Larenle anlaşmasında bu İspanyol bankanın büyük rolü vardı geçen sene, tabi sonradan iç çekişme yüzünden Alonsoyu gözden çıkardılar(çifte şampiyonu nasıl bu kadar kolay harcıyorlarsa!). Acaba diyorum Alonso Ferrariye söylentileri gerçekmi oluyor.. Ferrari kullanan bir pilot pistte durduğu süre kadar pist dışında kum havuzlarda da geziyorsa Alonso'da gelir Kubica'da gelir.. Çalış Massa çalış, aracını pistte tut ve yarış kazan!

11 Temmuz 2008 Cuma

volkswagen arena coşacak!!!



Bilindiği gibi Wolfsburg daha önce Cristian Zaccardo ve Andrea Barzagli ile anlaşmıştı.şimdide sırada Juveden Tiago Mendez varmış.Anlaşılan Volkswagen kesenin ağzını açmış durumda.Zaten 150 bin nufuslu kentin 100 bini volkswagen çalışanı.Taraftar desteğinden yana bir problemi yok.Bizde burdan desteğimizi sürdürecez.Nede olsa marcelinho eski göz ağrımız...

Bu arada Stuttgarta da mercedes sponsor olmuş.Alman ligide otomobil galerisine dönüyor gibi.Nasıl bizim basketbol ligi bakkala döndüyse orada da öyle bir dönüşüm var sanki...

Etme bulma dünyası:)



Aurelio namı diğer makorelli Betiste.Fenerbahçe camiası menejer Bayram Tutumlu'ya ateş püskürüyor.4 yıl önce aurelio Trabzonspordan nasıl koparıldıysa yöntem yine aynı değişen bir şey yok.

4 yıl önceki transferi etik ve ahlaklı bulan fenerbahçe camiası, bu kez aynı yöntemle kendileri kandırılınca ahlaksız ve ilkesiz yakıştırmasını yapıyor.Ne diyelim geçmiş olsun...

Ross Brawn'a İthafen



Michael Schumacher'den sonra Ross Brawn ve Jean Todtu da kaybeden Ferrari ciddi bir kabuk değiştiriyor. geçen sene gelen çifte dünya şampiyonluğu aslında bu sürecin çokda sancısız gerçekleştiği izlenimi vermişti ama gerçek asla göründüğü gibi değildi.. En son Luca Di Montezemelo'nun "herkes kendine çeki düzen versin" açıklaması hem pilotlara hemde stratejist olarak o koltukda oturanlaraydı sanırım.. Bir Silverstone yarışı geçildiki Felipe Massa tam 5 kere pist dışında dolaştı ve yarışı ilk 8'in dışında tamamladı, şampiyonluk yüzüğü takmış pilotu Kimi Raikkonen bir nebze daha iyiydi aslında ama o da kenar yönetimin kurbanı oldu ve ilk 3'ün dışında kaldı. Tekrar takıma neden döndürülemediği hala aklımda kocaman soru işareti olarak duran Ross Brawn'ın nerdeyse iteleyerek giden Hondası ve neredeyse refleksleri ölmek üzere olan yaşlı Brezilyalı Rubens Barichello'nun sürüşüyle podyuma tırmandı!! Neden mi? Nedenini bilmiyorsanız siz Ross Brawn'ı hiç tanımamışsınız demektir.
Bilenlere ayrı bir hatırlatma; 98 deki Michael Schumacher'in Silverstone zaferi bugün bile Formula1 çevrelerinde "Nasıl bir stratejist bu kadar dahi olabilir" tartışması yaptırmaktadır.

8 Temmuz 2008 Salı

Annie Hall...




"Adamın biri günün birinde bir psikoloğa gitmiş ve şöyle demiş:
-Doktor, erkek kardeşim delirdi.Kendini tavuk zannediyor.
Doktor şöyle demiş:
-İyi ama neden onu tedavi ettirmiyorsun?
Adam şöyle demiş:
-Ettirirdim ama yumurtalarına ihtiyacım var. Sanırım ilişkilerimizin hali bu.Aşağı yukarı...İlişkiler ne kadar mantıksız,çılgınca ve saçma olsalar da onları yaşamaya devam ediyoruz.Çünkü çoğumuzun....yumurtalara ihtiyacı var....."

"Sanatta herşeyin kusursuz olmasını istersiniz.Çünkü hayatta böyle olması çok zordur..."

Eski bir espri vardır, bilirsiniz.
İki yaşlı kadın dağ başında bir lokantada yemek yemektedirler.
Biri, "Lanet olsun!" der "Yemekler ne kadar da berbat!"
"Evet." der diğeri,"Üstelik ne kadar da az!"
Yani bu benim yaşam hakkındaki düşüncemin kısa bir özetidir:
Yalnızlık, sefillik, acılar ve mutsuzluklarla doludur ama keşke bu kadar kısa olmasaydı!
Diğer birçok sevdiğim esprinin kaynağının da Groucho Marx olduğunu söylerler ama bence temelinde Freud'un zekasının ve bilinçaltı üzerine fikirlerinin yattığını söyleyebilirsiniz.Espri şöyle:Benim gibi birini bile üyeliğe kabul edecek hiçbir derneğe asla üye olmazdım.
Bu espri de, benim yaşamımda kadınlarla olan ilişkilerimin bir özeti sayılabilir.
Yani, biliyorsunuz.Son zamanlarda hep düşünüyorum.
Kırk yaşına geldim ve galiba bir tür bunalım filan içindeyim.
Hayır, sorun yaşlanmak değil!O tiplerden olmadığımı bilirsiniz.
Yaşlılığım hakkında söylenebilecek en kötü şey, tepeden kelleştiğimdir.
Ben yaşlandıkça olgunlaşmaya inanan biriyim.
Ama tabii, kelleşmeyip kırlaşabilirim de.
Belki ikisi de olmam Yani ağzından tükürükler saçarak,kafelerde elinde bir alışveriş torbasıyla sosyalizm üzerine nutuklar çekmediğim sürece...

Gary COOPER



Gary Cooper(Kahraman Şerif)gibi oyuncuların nesli 30 40 yıl önce tükendi.Şu asalete duruşa bakarmısınız.

KANLI BIÇAKLI




Kırmızı kısmını kanınızla yaptığınız bir bayrakla İngiltere'de herhangibir puba girip ''Hadi orduya gönüllü olarak katılalım, Almanları öldürelim'' derseniz, kimsenin umurunda olmazsınız.Ama futbolun mucidi İngilterenin tek dünya kupası şampiyonluğunu kazandığı 1966 stil kırmızı milli formayla aynı puba girip ''Hadi maça gidelim, Almanları yenelim'' diye bağırırsanız, yanında dünyanın en güzel kızı oturan adam bile koşa koşa peşinizden gelir!

İkinci Dünya Savaşı 1945 de bittiğinde yerine ingiltere ile Almanya arasında hiç bitmeyecek futbol savaşı başlamıştı.Almanlar için İngiltere ile olan rekabet, her nekadar Hollanda ile yaşadıkları futbol savaşının yanında çok fazla bir şey ifade etmesede, İngilizler başta basın, yöneticiler ve taraftarlar nezrinde bu savaşı okadar sıcak yaşar ki, Almanların ''üstün futbol ırkı''psikolojileri kayıtsız kalamaz ve İngilizlerle ingiliz olurlar!

2007'de yeniden inşa edilen Wembley'de oynanan maçta İngilizler bu sahadaki ilk yenilgilerini Almanyadan aldılar.''Almanlar okadar sıkıcı oynuyorlar ki rakipleri maça ilgisini kaybedince hep kazanan onlar oluyor'' diyen Nick Hornby bile sonunda imana gelecek ve Euro 2008 elemelerindeki rezaletten sonra futbolun neden evine dönmediğini açıklayacaktı:''Biz İngilizler, kafamızı Almanya ile o kadar bozdukki sonunda onlardan bile daha sıkıcı oynayarak, kendi oyuncularımızın maça olan ilgisinin kaybolmasına sebep olduk''