''Ahlaka dair bildiğim ne varsa futboldan öğrendim.Çünkü top hiçbir zaman beklediğim köşeden gelmedi.''

Albert CAMUS

20 Aralık 2008 Cumartesi

Uluslar Şampiyonu




15 Aralık'da uluslar şampiyonası yapılmış bayram dolayısıyla detayı şimdi öğreniyorum. Michael Schumacher ve takım arkadaşı Sebastian Vettel Almanya'ya yeni bir şampiyonluk daha kazandırmışlar. Çeyrek finalde
Almanya-İrlanda karşılaşması olmuş. Schumacher ve Vettel’in Carroll ve MacHale’i yenmesi hiç de zor olmamış.. Yarı final ise çok renkli bir finişe sahne olmuş. Almanya bu sfere Britanya ile eşleşmiş Schumacher, hata yapan Coulthard’ı rahatça geçip ve finiş alanında durup beklemiş. Sonunda yakın bir finişle Schumacher kazanmış. Vettel de Plato’yla yakın bir yarış çıkarıp Almanya'yı finale taşımışlar

Finalde İskandinav takımı ve Almanya takımı karşı karşıya gelmiş. Öncelikle Schumacher, Ekström’ü geçerek Almanya’ya bir round kazandırmış. Ancak sonraki roundda işler Vettel için o kadar iyi geçmemiş. Alman pilot, Mattias Ekström’e yenilerek şampiyonluğun son raunda kalmasına sebep olmuş.

Aynı geçen sene Schumacher’in yenilip Vettel’in Gronholm’ü geçerek şampiyonluğu kazanmaları gibi, bu sene de Vettel yenilmiş ve Schumacher işi toplarlayarak kupayı Almanya’ya kazandırmış.

Schumacher, finalde Ekström’ü küçük bir farkla geçmeyi başararak Almanya’yı ikinci kez üst üste zirveye taşımada en büyük pay sahibi olmuş.

Özlemişiz kupa elindeki Schumacher resimlerini..

Hiç yorum yok: