''Ahlaka dair bildiğim ne varsa futboldan öğrendim.Çünkü top hiçbir zaman beklediğim köşeden gelmedi.''

Albert CAMUS

23 Mart 2011 Çarşamba

Kolpa Basın Volume Bilmem Kaç...

Hürriyet gazetesinin dün, haber diye yayınladığı yazılardan biri...Ahmet Ercanlar imzasını taşıyor.Tamamen suni bir gündem oluşturmaya yönelik bir haber...

Kendisine göre bir penaltı istatistiği yayınlanmış.En çok penaltıyı kimin aldığından değil kimin aleyhine verildiğinden-verilmediğinden başlıyor.Amaç belli MHK ve Federasyona sinyali çakmak.

Fakat bunu yaparkende istatistikleri kendilerine göre yorumlamayı ve de kelime oyunları oynayarak iğrençliklerini sergilemekten de geri durmuyorlar.
''SPOR Toto Süper Lig’in son 10 yılındaki 4 Büyükler’in penaltı raporuna bakıldığında ilginç bir istatistik ortaya çıkıyor' şeklinde başlayan yazı 'Trabzonspor’a karşı son yıllarda tek bir penaltı verilmezken, son 3 sezonda en çok penaltı düdüğü ise Fenerbahçe aleyhine çalınmış'. diye devam ediyor

Nerde 10 yıllık rapor..?.Niye 3 seneye indirgedin bunu...? Ne sıfatla bir ulusal gazetede Fenerbahçe goygoyculuğu yapıyorsun..? Alanzinho nasıl vurdu 90'da?...

İşte Süper Lig'in penaltı raporu
----------------------------------------------------------------------------------------------
Ahmet ERCANLAR
22 Mart 2011
İşte Süper Lig'in penaltı raporu
Trabzon aleyhine ligde tam 63 hafta ve 688 gündür penaltı düdüğü çalınmıyor. F.Bahçe ise son 3 sezonda aleyhine verilen 9 penaltı ile zirve yapmış durumda.

SPOR Toto Süper Lig’in son 10 yılındaki 4 Büyükler’in penaltı raporuna bakıldığında ilginç bir istatistik ortaya çıkıyor. Bu sezon averajla 2. sırada bulunan Trabzonspor’un aleyhine tam 63 haftadır penaltı düdüğü çalınmıyor.

Son olarak 2008-09 sezonunun 30. haftasında Kayserispor’u 4-1 yendiği karşılaşmada aleyhine penaltı düdüğü çalınan ve o günden bugüne kadar tam 63 haftadır ve 688 gündür aleyhine penaltı verilmeyen bordo mavililer ilginç bir rekora doğru ilerliyor.

Trabzonspor’a karşı son yıllarda tek bir penaltı verilmezken, son 3 sezonda en çok penaltı düdüğü ise Fenerbahçe aleyhine çalınmış. Bu süreçte sarı lacivertliler, rakiplerine verilen 9 penaltı ile zirve yapmış durumda. Galatasaray ve Beşiktaş’ın aleyhine ise 7’şer penaltı kararı verilirken, Trabzonspor aleyine ise 3 kez penaltı noktası gösterilmiş.

Fenerbahçe aleyhine bu sezon verilen 3 penaltının, ikisini kaleciler Volkan ve Mert kurtarmayı başardılar.

Hiç yorum yok: