''Ahlaka dair bildiğim ne varsa futboldan öğrendim.Çünkü top hiçbir zaman beklediğim köşeden gelmedi.''

Albert CAMUS

14 Mayıs 2007 Pazartesi

Değişen Tek Şey..


Klasik bir pazar günü. Tek farkı Schumi'nin yarışmadığı bir formula1 yarışının olduğu pazar günü. Saat 16.30 da yarış biter basın toplantısı derken 17.00 gibi meydanda olursun.. Son 10 yıldır fenerbahçe maçlarının olduğu pazar günleri bu şekilde olur nedense. Maç Avni Akerdeyse yarışdan kısıp daha tez alanda oluruz. Ama ortak noktası her zaman bir heyecan her zaman bir rekabet ve her zaman feneri yenme hırsı ve azmi ile dolu binlerce insanla beraber tek yürek tek ses tek düşünce..Ya bu pazar nasıldı benzer bir başlangıç ama 17.00 dan sonrası hiçde öyle değil.. Kazanmak yada kaybetmenin sarsıntı yapmayacağı Trabzonspor'un kendi şampiyonluğu için değilde başkalarını şampiyonluktan etmek için çıktığı herhangi bir maç vardı önümüzde.. Stres yok sıkıntı yok dert ve tasa hiç yok..

Bu görüntüler içinde maç başlar daha 2. dakika o herkesin eleştirdiği bileninde bilmeyeninde arkasından atıp tuttuğu ama gerçek futbolseverlerin mücadelesine ve emeğine hak verdiği Kaptan Hüseyin vurur kafayı 1-0 olur daha ne olduğunu anlamadan tuncay o acaip çalım denemelerinden başarıyla çıkıp beraberliği getirir fenerbahçesine.. Sonra ne mi olur Erdinç çıkar Ceyhun girer.. Geldiği günden sonra çıktığı ilk maç dışında hiç bir şey yapmayan Ceyhun ortalar ve bu yıl sıkca eleştirilen Yattara alışı gelmişin dışında vurur kafayı 2-1 olur.. İşte o aralarda başlar yan hakemin eyyamcılığı 2 tane buz gibi pozisyonu ofsayt diye keser ve ümit özatın son adam olarak düşürdüğü pozisyonda yüreği yetmez orta hakemin kırmızı kartı göstermeye.. 2 yarı da bildiğiniz gibidir .. O durumda yakalasa bizi enaz 4 tane atar fener ama biz bir kaç pozisyona girer ve kaçırırız sonrasında ise son dakikalarda beraberlik golünü yeriz ve fenerbahçenin şampiyonluk sevincini izlemek zorunda kalırız.. 10 yıl öncede benzerleri oldu 2 yıl öncede.. 10 yıl öncede kötü yönetimimiz vardı 2 yıl öncede..Hiçbirşey değişmedi.. değişen tek şey yazının başında da dediğimiz gibi Michael Schumacher artık formula1 de yok artık pilot koltuğunda o olmayacak.. gerisi hep aynı..

1 yorum:

Unknown dedi ki...

çok güzel anlatmışşın büyük bir derbinin trabzolu tarafından nekadar sade gectigini tebrik ederim seneye neolacak halimiz.. bu yönetimle bunlar daha kendilerini yönetemiyor herbiri ayrı telden calıyor..ama bir laf var ya seneye şampiyonuz o lafı cıkartandan allah razıolsu çünkü biz bu gidişle hersene bulafı söyleriz KARDEŞ...