''Ahlaka dair bildiğim ne varsa futboldan öğrendim.Çünkü top hiçbir zaman beklediğim köşeden gelmedi.''

Albert CAMUS

22 Ocak 2011 Cumartesi

Mean Streets





“You don’t make up for your sins in church. You do it on streets. You do it at home. the rest is bullshit.You know it”

Harvey Keitel gördüğü rüyadan uyanır.Derin bir nefes alır ayağa kalkar.Aynada kendine bakar ve tekrar başını yastığına koyar ve ''be my baby'' şarkısı eşliğinde yazılar dökülmeye başlar.



New York'da kendilerine yer edinmeye çalışan iki sokak kabadayısının dramatik öyküsü..Filmin iki kahramanından Keitel din ile gangesterlik arasında gidip gelen tam bir realist ; De Niro ise kendini çevreleyen gerçeklerden çok mafya filmlerinden etkilenen gerçek bir piç. Öykü sağlam ve alışılmışın ötesinde ama onu özel kılan Scorsesenin bu öyküyü ustaca işlemiş.Din, mafya , suç , şidder , adalet , çelişkiler italyan mahallesi...Bu dünyada kadınların değerei yok.Aslolan erkeklerdir.Keitel; epilepsi hastası sevgilizi krize girince onu hiç tanımadığı komşusuna emanet edip, her zamanki gibi bir piçlik peşinde koşan De Niro'nun peşinden gider. Scorsesenin bence en önemli filmlerinden biri...



Filmin başındaki söylenen cümleler ise bizzat yönetmen Martin Scorsese'nin kendi ağzından dökülüyor...

2 yorum:

nusr@emre dedi ki...

Scorsese de filmin bir sahnesinde asci olarak karşımıza çıkıyor reyiz..

nusr@emre dedi ki...

günahlarının kefaretini kilise de ödeyemezsin.. sokaklarda ödersin.. evinde ödersin.. bilirsin ki bundan ötesi safsata..