''Ahlaka dair bildiğim ne varsa futboldan öğrendim.Çünkü top hiçbir zaman beklediğim köşeden gelmedi.''

Albert CAMUS

8 Şubat 2011 Salı

Abitoğlu Sezonu Kapattı


Beşiktaş-Karabük maçı hakemi Mustafa Kamil Abitoğlu'na sezon sonuna kadar maç verilmeyecekmiş.Maçın gözlemcisi İsmet Cengiz’in Abitoğlu’na 7.4 (yetersiz performans, beklenenin altında) puan verdiği ve normal koşullarda bunun asgari 4 hafta dinlendirilme olarak yorumlandığı, ancak MHK’nin federasyon başkanından da gelen tepkiyi göz önüne alarak Abitoğlu’na sezon sonuna kadar görev vermeyi düşünmediği ileri sürüldü.

Bahsi konu olan hakemin maç içerisindeki hatalarını şöyle sıralayabiliriz

Beşiktaş aleyhine

* Kerim-Simao mücadelesinde temas noktası ceza alanı içindeydi. Faulü veriyorsa, penaltı da olmalıydı.Faul olup olmadığı tartışılır.Zaten kafasında soru işaretleri olduğu için penaltı çalamadı.

* Almeida’nın vurduğu top üst direğe çarparak kale çizgisini geçti. Net bir goldü.
Bu düdüğü tek artniyetsiz düdüktü kanımca.Etme bulma dünyası.İlahi adaletin tecelli ettiği pozisyonda diyebiliriz.

Karabük aleyhine

* İbrahim Toraman’ın topla oynama niyeti olmadan Emenike’nin ayağına basması net sarı karttı.Bir futbolsever olarak ağzıma en galiz küfürleri aldığım pozisyon.(Eline sağlık Teofilo...)

* İbrahim Üzülmez ’in yerde kayarak Hakan’a yaptığı sakatlayıcı hareket kırmızı kartlıktı. Ama sarı kart bile çıkmadı.

* İbrahim Toraman, ceza alanı içine giren Emenike’yi topa hareketlenmeden kolu ile iterek dengesini bozdu. Pozisyon penaltıydı. İkinci sarıdan da kırmızı görmeliydi.

* Emenike, ceza alanı içinde topu kaleci Hakan ’dan kurtardığı anda file bekçisinin müdahaleyle ile yerde kaldı. Pozisyon bariz penaltıydı ve kırmızı çıkmalıydı.Uganda Liginde bile bu pozisyona penaltı ve kırmızı kart çalmayacak hakem yok.

* Sivok’un Emenike’ye arkadan yaptığı harekette kartını kullanamadı.

* Rakibini itekleyen Ernst’i görmezden geldi, sarı kart vermedi..

Bunlar sıcağı sıcağına hatırladıklarım.Aklıma gelen sorularıda şu şekilde sıralayayım.

1-Beşiktaşın golunu vermiş olsaydı.Bu hakemin dinlendirilmesi söz konusu olurmuydu ?

2-Beşiktaş camiası hakemlere öfke kusarken Karabük aleyhine olan pozisyonlar hakkında tek laf etmeyerek kamuoyu önünde antipatik duruma düştüklerinin farkında değillermi.? Yada geleceğe yönelik yatırımlar mı söz konusu ?


3- 13 Aralık 2008 tarihinde Bursaspor-Trabzonspor maçı 88. dakikada Sercanın 650 metre ofsayttan attığı golde orta noktayı göstererek Umut'unda 93.dk daki nizami golune ofsayt düdüğü çalan M.Kamil Abitoğlu neden dinlendirilmedi.?

4- 18 Ekim 2009 Ali Sami Yen Stadında Galatasaray 4-3 Trabzonspor maçında Serkan Balcı'nın kaleci ile karşı karşıya kaldığı ve arkadan müdahale ile ceza sahası içinde düşürüldüğü pozisyonda penaltı çalamayan , aynı maçta Servetin faul yaparak attığı golde orta noktayı gösteren ,Galatasaray'ın maç içinde 2 kırmızı kartını es geçen M.Kamil Abitoğlu o sene neden dinlendirilmedi.?

5-Acaba Trabzonspor'un aleyhine yapılan bu hatalar bahsi geçen maçlarda diğer takımların aleyhine yapılmış olsaydı federasyon bu hakem konusunda aynı şekilde sessiz kalacakmıydı?

6-Karabük aleyhine yapılan bu kadar hatalara rağmen; kamuoyu önünde mağdurları oynayan Beşiktaş Yönetiminin çığırtkanlıkları sayesinde sezonu kapatan M. Kamil Abitoğlu diğer hakemler için örnek teşkil edecek mi...? Hakemler ; İstanbul takımları aleyhine düdük çalarken ince eleyip sık dokumayacaklarının garantisini artık kim verebilir.?

7-Devre arasında hakemler aleyhine konuşan Aziz Yıldırım neden şimdi konuşmuyor.Yoksa diyet ödendi mi? Ya da ödenmeye devam ediyormu ?

8- Trabzonspor yönetimi ; bu soğuk savaş ortamında rakiplerimiz atom bombası yada hidrojen bombası kullanırken ne zamana kadar taşla sopayla savaşmaya devam edecekler ?

1 yorum:

dodopirso dedi ki...

Mükemmel bir yazı Trabzonspor şampiyon olacaksa Başkanı, yöneticisi ve teknik direktörü çıkıp ağzına geleni söylesin ayrıca şunu da unutmamak gerekir ki Türkiye diye adlandırılan bu 1920-1938 ARASINDA ALINAN KARARLAR İLE BAĞLI BİR YÖNETİM ŞEKLİNE İTİLEN ÜLKEDE şampiyonlu da bu modern dönemde ancak kapalı kapılar ardında ve masa başında kazanılır. Hadi artık masa başına gidelim ve kapıları kapatalım.....